18 juli 2013

Banankaka

























Nu blir det mycket av det goda, men just nu så håller jag på att baka till en fest för en massa människor och en av de kakor jag bestämde mig för att göra, var den här banankakan som är från ett recept från Guatemala. Smakrik, enkel och mycket god.

6-8 portioner 
Ugn: 175°
TId: 1 timme
Ingredienser
3 mosade bananer
100 gram smält smör
2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk mortlad kardemumma
Till formen
1 msk smör
0,5 dl ströbröd
Så här gör man:
Rör ihop bananer och smör till en jämn smet med en slev. Tillsätt socker och ägg.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör ner mjölblandningen i banansmeten.
Häll smeten i en smord bröad avlång form. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar