22 aug. 2013

American Chocolate Brownies

Det är mindre än två veckor tills jag börjar på Lunds Universitet och tills dess så ska CSN fixas och trixas med, böcker ska köpas, men för att ta en paus, så bakade jag ihop något som får bli det första som visas här på bloggen. Ett enkelt, väldigt gott recept på kanske de godaste choklad brownies som finns på recept på internet, i alla fall om ni frågar mig, testa vetja!
Okej, så det som behövs är:
250 g choklad
60 g vetemjöl
60 g kakaopulver
1/2 tesked bakpulver
300 g strösocker
250 g rumsvarmt smör
4 ägg – 3 hela ägg och en ägggula
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper i en 23 cm fyrkantig bakform.
Smält 200 g av chokladen och ställ till sidan så att den får svalna lite. Hacka den restrerande chokladen. Rör ihop vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och lite havssalt i en bunke.
Blanda sockret och smöret tills det är fluffigt. Lägg i äggen, ett i taget med en matsked av de torra ingredienserna. Lägg sedan i den smälta chokladen, resterande av blandningen av de torra ingredienserna och den hackade chokladen.
Häll smeten i bakformen och sätt in i ugnen i 30-35 minuter. När du tar ut den, låt den svalna innan du skär i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar