26 aug. 2013

Grön och röd pesto

Foto: Agnes
Pesto kan vara bland det jag äter mest här i världen, på mackan, på fisken, i pastan och ja, lite till allt helt enkelt. Det är det här receptet jag använder varje gång jag har pesto i mina rätter här på bloggen.

Klassisk
1 1/2 kruka färsk basilika
1 dl finriven parmesanost
3 vitlöksklyftor, pressade
1-2 dl olivolja
1/2-1 dl pinjenötter
Flingsalt

Gör så här:
Lägg basilika, parmesanost och pressade vitlöksklyftor i en skål. Mixa samman och tillsätt olivoljan lite i taget till lagom konsistens. Smaka av med salt och tillsätt pinjenötterna. Mixa hastigt. Det är gott med lite bitar i. Spritsa ner den i en välgjord burk om  den inte ska ätas direkt!

Röd
1 1/2 dl fin tomatpure
1/2 kruka färsk basilika
1 msk torkad basilika
1 dl grovriven parmesanost
3-4 vitlöksklyftor, grovhackade
1-2 dl olivolja
1/2-1 dl pinjenötter
Flingsalt och svartpeppar

Gör så här:
Kör alla ingredienser i en mixer. Tillsätt olivoljan sist och lite i taget så att det blir lagom mängd och önskad konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar