1 sep. 2013

Scones med hallon

Sjukt vad mycket som hänt senaste veckan, ingen tid för att blogga inte, nollning i Lund kommer göra mig till en dålig bloggare, men gjorde Scones idag och måste bara lägga upp receptet på kanske de godaste scones du kan göra.

3 personer
Klassiska scones
2 dl filmjölk
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
färska hallon

Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölet med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner filmjölken och hallonen, forma till en deg. Låt gärna degen stå kallt ett tag innan du plattar ut den så sväller mjölet bättre.  Dela degen i fyra runda kakor. Skär ett kors i varje kaka och nagga med en gaffel. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och grädda i 250 grader. Cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar