13 apr. 2014

Svamprisotto




































Söndagar, är en av de bättre dagarna, älskar känslan av att kunna andas ut på riktigt och kunna göra något extra gott till middag. Risotto är något av en favorit och det vattnas i munnen av att bara tänka på det. Första gången jag åt svamprisotto var när min vän Julia gjorde det till mig för några månader sedan, så himla gott. Så sedan dess är det svamprisotto jag gör när det blir risotto till mat!

Vad du behöver:
3 dl Aboriris
3 dl Vitt vin
1 Gul lök
1 1/2 liter buljong (grönsak eller kycklingbuljong)
Valfri god svamp (ta efter behag)
2 dl riven parmesan
Olivolja
Vitpeppar

Koka upp buljongen och lägg i svampen, låt det koka i ungefär en halvtimme. Ta sedan ut svampen och skär up den och lägg åt sidan. Sila buljongen och värm den igen.
Hacka löken och fräs i stekpanna med olja. Tillsätt riset och rosta i 2 minuter. Höj värmen och slå på vinet. När vinet börjat koka in kan du sänka medelvärmen igen. Rör om ofta.
Krydda med vitpeppar, lägg i svampen och börja arbeta in varm buljong lite åt gången under omrörning tills risotton är på gränsen till färdig.
Låt risotton vila under lock i 2 minuter. Fullborda genom att röra ner smör och parmesan och smaka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar